Dissabte - Diumenge TANCAT

Dill - Div 10h - 13h i 16h a 20h

T'esperem!

 

Mindfulness Kundalini Ioga

Imparteix: Marian

Preus: 1 sessió a la setmana 43€ al mes / 2 session: 53€

DETALLS

El kundalini ioga t’obre una infinitat de possibilitats a través de l’experiència. L’important no és tant la raó per la que vulguis començar a practicar-lo, o estudiar més en profunditat, sinó que un cop comencis és probable que et connectis profundament amb el teu autenticitat i que amb aquesta renovada força puguis esfondrar les mentides que t’han empresonat fins el moment.

Ioga significa unió i fa referència a l’experiència de la nostra naturalesa no separada i no dualista. A nosaltres hi ha la capacitat de sentir la plenitud, i el tenir aquesta experiència és una cosa natural a la qual tots podem accedir. Ioga no vol dir aïllar-o no tenir problemes, ioga et capacita per relacionar-te millor i per afrontar els problemes d’una vida viscuda, i no deixada passar.

No es pot viure una bona vida si no hi ha harmonia entre cos, ment i esperit i és de cadascú la responsabilitat d’entorpir la vida o deixar que està s’expressi amb la seva naturalesa genuïna i harmoniosa.

Veuràs que per aprendre a respirar bé el més important que s’aprèn és a deixar anar, a deixar de crear les tensions que bloquegen la respiració. I després la respiració es dóna tan espontània i meravellosament com quan vas néixer. Observa que no t’estem dient que et donarà una cosa que no tens sinó que va ajudar-te a desprendre’t del que et sobra o et manté lligat i tens, que va a ajudar-te a que la por disminueixi i descobrir el teu temple intern, deu de sensibilitat i fortalesa.

 En què consisteix la pràctica?
  1. – Asanas.
  2. – Moviments dinàmics.
  3. – Pranayama (tècniques respiratòries, sent una de les més usades la respiració de foc, ràpida en l’execució sense pauses entre la inhalació i la exhalación que neteja la sang i allibera toxines dels pulmons)
  4. – Bandhas o claus energètiques per a “segellar” les postures.
  5. – Mudras (gestos)
  6. – Mantras (sons)
  7. – Meditació

Què és Kundalini Ioga?

Kundalini és l’energia del Cosmos en l’individu i més enllà d’ell. És l’energia de la consciència. Acreixent el seu flux, la teva ment desperta i s’enforteix. Deixes de viure en realitats imaginàries i t’ocupes de les tasques i les alegries de la vida.” Yogui Bhajan.

Kundalini Ioga és una tècnica mil·lenària per a equilibrar cos, ment i esperit. Se li coneix com el Ioga de la Consciència, i és considerat una de les pràctiques més poderoses de ioga. El despertar de kundalini és l’objectiu de totes les formes de Ioga, per això se li crida també la mare del Ioga.

La paraula Kundalini prové del sánscrito kundal, que significa “rínxol de cabell del Ser Estimat”. Desenrotllar aquest “cabell” significa despertar el potencial creatiu que existeix en tot ser humà; despertar a una il·limitada capacitat, dormida en la majoria de les persones, que ens pertany. En el cos físic, la kundalini habita en la base de columna vertebral. Mitjançant la pràctica s’estimula aquesta energia intacta que puja pel canal central de la columna fins a arribar a la part superior del crani, activant la secreció de la glàndula pineal. Aquesta petitíssima glàndula i la seva funció han estat un misteri per a la ciència occidental però els ioguis coneixen la seva importància des de fa milers d’anys.

El nostre cos i ment es controlen a través de la secreció de químics en el cervell. Quan vam elevar directament la kundalini, s’activen aquests químics i s’experimenta un canvi en la consciència, subtil i gradual.

El procés consisteix a equilibrar i coordinar les funcions dels chakras (centres d’energia, “roda” en sánscrito) inferiors per a poder experimentar el regne dels chakras superiors. Així, quan l’energia kundalini fluïx lliurement, es produïx la veritable transformació de la persona, i la prova és que millora la seva actitud cap a la vida i les seves relacions amb els altres.

Kundalini Ioga mai s’havia ensenyat de manera pública, fins que Iogui Bhajan va portar els ensenyaments a Occident, trencant aquesta tradició de secret. L’ens diu: “Estic en el desert, tinc una mica d’aigua i vaig a oferir-la lliurement. Comparteixo aquests ensenyaments per a crear una ciència del ser absolut perquè és dret inalienable de tot ser humà ésser sa, feliç i sagrat”.

HORARIS

DILLUNS DIMARTS DIMECRES DIJOUS DIVENDRES
Mindfulness k.Ioga
20:15-21:15 (C)
Mindfulness k.Ioga
20:15-21:15 (C)